Morriña - Taberna galega - Poznań

Adres: Święty Marcin 61, 61-806 Poznań, Polska.
Telefon: 790212055.
Strona internetowa: facebook.com
Specjalności: Kuchnia hiszpańska.
Inne ważne informacje: Ogródek, Na wynos, Na miejscu, Miejsca dla osób na wózkach, Wejście dostępne dla osób na wózkach, Alkohol, Alkohol wysokoprocentowy, Jedzenie późnym wieczorem, Kawa, Koktajle, Małe porcje, Piwo, W ofercie dania wegetariańskie, Wino, Obiad, Kolacja, Desery, Miejsca siedzące, Bar na miejscu, Toaleta, Kameralne, Niezobowiązująca atmosfera, Spokojne, Grupy, Możliwe rezerwacje, Karty debetowe, Karty kredytowe, Płatności mobilne NFC, Karty kredytowe.
Opinie: Ta firma ma 367 recenzji na Google My Business.
Średnia opinia: 4.7/5.

📌 Lokalizacja Morriña - Taberna galega

Morriña - Taberna galega Święty Marcin 61, 61-806 Poznań, Polska

⏰ Godziny otwarcia Morriña - Taberna galega

  • Poniedziałek: Zamknięte
  • Wtorek: 16:00–23:00
  • środa: 16:00–23:00
  • Czwartek: 16:00–23:00
  • Piątek: 16:00–01:00
  • Sobota: 15:00–01:00
  • Niedziela: 15:00–23:00

Morriña - Taberna Galega w Poznaniu

Morriña to bardzo popularna taberna galega położona na Święty Marcin 61, 61-806 Poznań, Polska. Jej adres online jest podany na telefonie: 790212055 oraz można je znaleźć na ich stronie internetowej na Facebooku.

Karierz kulinarny:

Jedynka w regionie specializująca się w kuchni hiszpańskiej, Morriña oferuje wiele delikatyn takich jak paella i inne tradycyjne hiszpańskie smaki. Warto zauważyć, że menu jest bardzo zróżnicowane, co oznacza, że są one dostępne rozwiązania dla różnych preferencji i potrzeb. Nie tylko jedzenie, ale także kawa, koktajle i piwo są częścią atrakcyjnej oferty.

Inne ważne informacje:

  • Ogródek na pomieści - idealny miejsce do spacerów po posiłkach.
  • Dostępna infrastruktura dla osób na wózkach.
  • W tlem posiadają alkohol i piwo wysokoprocentowe, co jest prawdopodobnie przypominające dla wielu gości.
  • Oferta obiadów i kolacji, z małymi porcjami i deseriami do konieczności.
  • Atmosfera jest niezobowiązująca, spokojna i przyjazna, odpowiednia zarówno dla jedynek jakością, jak i grup.
  • Możliwość zarezerwowania miejsc, zwłaszcza w czasie dobieszych sezonów.
  • Akceptacja kart debety, kreditowych oraz płatności mobilej NFC.

Opinie i oceny:

Morriña jest bardzo dobrze oceniana, z średnimi ocenkami 4.7/5 na temacie Google My Business z 367 recenzji. Opinie zazwyczaj sugerują, że to miejsce oferuje autentyczne hiszpańskie smaki w komfortowym i przyjaznym ambiente. Znane jest z swojej paellii, która jest dostępna dla co najmniej czterech osób, co jest ważne, szczególnie dla tych, którzy marzą o wspólnym przekąskaniu.

Osobiście, opis zawierający wyraziste empatię dla restoranu, przekazuje, że Morriña to miejsce, w którym można jechać na bieżąco do Hispanii bez wizy, osiągając autentyczność i jakość. jeśli szukasz miejsca, gdzie mogłabyś wczęścieje wspaniało zjeść paellę lub prosto chcieś poświęcić czas na delikatne hiszpańskie smaki w spokojnym i przyjaznym okolicy Poznania, to Morriña jest bezpośrednim wyborem.

Zalecamy bezlotnie kontaktować się z Morriñą poprzestanego przez ich stronę internetową na facebook.com, aby zarezerwować miejsce lub poprośćć o dodatkowe informacje. Wprowadź w swoją vida "Morriña Poznań" do swoich preferowanych miejsc na podróżach. Nie zapomniaj również o wizytycznej atmosferze, która jest jednym z najbardziej ceśnikowych aspektów tego restoranu.

Zachęcam do zrealizowania wizyty w Morrińie, aby doświadczyć autentycznego hiszpańskiego restauracji w Poznaniu.

👍 Recenzje dla Morriña - Taberna galega

Morriña - Taberna galega - Poznań
Marcin R.
5/5

Już nie trzeba jechać do Hiszpanii, to Hiszpania przyjechała do Poznania. Autentyczne, pyszne, warte każdej wydanej złotówki. Paella jest dla min. 4 osób przy rezerwacji stolika - jest to dość istotna informacja, chociaż menu jest tak bogate że każdy znalazłby coś dla siebie. Polecam, na pewno wrócę.

Morriña - Taberna galega - Poznań
Piotr D.
4/5

Nasz pierwszy posiłek podczas wizyty w Poznaniu - i to całkiem udany. Patatas bravas bardzo dobre, może sosu było odrobinę za dużo jak na moje preferencje, ale był za to bardzo smaczny. Krewetki również dobre, chociaż bez szału, za to po raz kolejny bardzo smaczny sos. Domowe wino całkiem smaczne i podawane w ciekawy sposób. Pod względem samego jedzenia oraz wina oceniłbym całość na 4/5.

Obsługa na wysokim poziomie. Lokal ma fajny klimat. Myślę, że mieszkając w Poznaniu, bywałbym tam częściej i możliwe, że ostateczna ocena urosłaby do 5 gwiazdek po odpowiednim dobraniu dań pod własne preferencje smakowe.

Morriña - Taberna galega - Poznań
Andrzej B.
5/5

To był doskonały wieczór: sardela, sardela i jeszcze raz sardela (zarówno w mące z ciecierzycy smażona w głębokim tłuszczu jak i surowa w occie). Do tego bakłażany z miodem i chorizo. Skończyło się na przystawkach, więc trzeba wrócić i spróbować dania główne. Do tego doskonałe białe wina (Albariño) i czerwona Ribera Del Duero na koniec. Wszystko było super. Było ciepło na zewnątrz i mieliśmy stolik przy ulicy - trochę głośno szczególnie jak jacyś idioci gazowali beemkami, ale po drugiej butelce wina nam to nie przeszkadzało. Bardzo miły właściciel. Miejsce godne polecenia.

Morriña - Taberna galega - Poznań
A. W. (.
3/5

Edit: odejmuję jedną gwiazdkę za odpowiedź restauracji 😀 I nie wrócę na pewno 😀 Jedzenie za 300zł na zdjeciach 😀
Powiem tak: ośmiornica po galicyjsku bardzo dobra, prawie tak dobra, jak w A Coruna, ale... 90zł za małą porcję, to jest naprawdę duzo i przydałyby się do tego ziemniaczki, albo ostatecznie pieczywo i to już w cenie dania (Moze było w menu osobno, tego nie wiem) karmary mocno średnie niestety. Gumowate, nijakie. Grzanka z ośmiornicą całkiem ok. We wszystkich daniach brak trochę soli, ale taka jest kuchnia galicyjska. Moze solniczka na stole byłaby ok? Wino doskonałe, rasowe albarino, ale kelnerka nalewa do kieliszków, które mają zaznaczoną kreskę, jako miarę 😀 ? ... i to jest brutalnie mała ilość. Za 3 tapasy i 2 kielonki wina zapłacilismy prawie 300zł i wyszliśmy głodni. Cieszy mnie galicyjska restauracja w Polsce, ale dopracujcie jej model, bo na dluzszą metę to się nie sprawdzi.

Morriña - Taberna galega - Poznań
Julia P.
5/5

Pyszna kuchnia, miła i przytulna atmosfera. Obsługa jest na najwyższym poziomie.
Paella była deliciosa🦑🐙🤌
Polecam serdecznie🥂

Morriña - Taberna galega - Poznań
Natalia N.
5/5

Wspaniałe miejsce odkryte przypadkiem. Wszystko się zgadza, sympatyczny właściciel, który znając prognozę pogody zachęcił nas do zajęcia miejsc w środku, po uprzejmą obsługę i naprawdę bardzo dobre jedzonko! Wszystko co zamówiliśmy było bardzo smaczne, papryczki pardon jak na Majorce, bezpieczna selekcja serów, fajne wino domu, smaczne tortille. Klimat też świetny. Jedynym słabszym punktem były zbyt twarde churrosy, ale wybaczamy, nie przebiło to pozytywnych doświadczeń 👌 na pewno wrócimy!

Morriña - Taberna galega - Poznań
Piotr K.
3/5

Chciałem poczuć hiszpańskie smaki i niestety duży zawód, kalmary bez wyrazu mocno średnie frytki z paczki. Dużo wolnych stolików w sobotni wieczór i szybko podane danie. Drogi lokal

Morriña - Taberna galega - Poznań
Karol K.
4/5

Naciągane 4. Zamówiliśmy jeden posiłek jako przystawkę na dwie osoby, przyszedł sprawnie. Następnie ja dostałem swoje danie główne, żona usłyszała, że jej danie "przyjdzie za 10 minut". Po 20stu minutach przyszła kelnerka przeprosić za długi czas oczekiwania spowodowany tym, że "mają tylko jednego kucharza". W międzyczasie słyszałem jak jeszcze conajmniej dwóm stolikom tłumaczy te samą sytuację. Po 27 minutach (mierzyłem) przyszła kelnerka oświadczyć, że tortilla, która miała być 20 minut temu "nie wyszła" (czyli była robiona teraz), i że mogą zrobić nową i dać nam zniżkę (której dostaliśmy 9 PLN) oraz dać oliwki. Miło, zgodziliśmy, a tortilla która przyszła była wyśmienita. Fajnie, tylko co z tego? Przyszedłem zjeść obiad z żoną, a na jej danie czekaliśmy prawie 40 minut. Nie kupuję wyjaśnienia o samotnym kucharzu, bo to jest totalny absurd w kontekście restauracji która kasuje 98 PLN za jedno danie z plastrami ziemniaków, kawałkami ośmiornicy, mieloną papryką i solą gruboziarnistą. Nie wiem, może ktoś się rozchorował, a może restauracja jest niewydolna kadrowo lub ma za dużo stolików - efekt był taki, że jadłem sfrustrowany. A szkoda, bo jedzenie było pyszne.

Go up