Casa di Paolo - Reda

Adres: Topolowa 55, 84-240 Reda, Polska.
Telefon: 505394245.
Strona internetowa: casadipaolo.pl.
Specjalności: Pizzeria, Restauracja.
Inne ważne informacje: Ogródek, Odbiór na zewnątrz, Dostawa, Na wynos, Na miejscu, Miejsca dla osób na wózkach, Wejście dostępne dla osób na wózkach, Parking dostępny dla osób na wózkach, Jedzenie późnym wieczorem, Małe porcje, To miejsce oferuje dania wegańskie, W ofercie dania wegetariańskie, Obiad, Kolacja, Desery, Miejsca siedzące, Toaleta, Przytulne, Swobodna atmosfera, Możliwa rezerwacja, Karty debetowe, Karty kredytowe, Usługa płatności mobilnych NFC, Karty kredytowe, Odpowiednie dla dzieci, Bezpłatny parking, Bezpłatny parking przy ulicy, Parking.
Opinie: Ta firma ma 2121 recenzji na Google My Business.
Średnia opinia: 4.8/5.

Lokalizacja Casa di Paolo

Casa di Paolo to pizzeria i restauracja położona na Topolowa 55, 84-240 Reda, Polska. To miejsce oferuje szeroki wybór dań włoskich, w tym pyszne pizze i tradycyjne potrawy kuchni włoskiej. Casa di Paolo ma ogrodek oraz zapewnia możliwość odbioru na zewnątrz, dostawy oraz możliwość zamówienia na wynos.

Restauracja jest przyjazna dla osób ze specjalnymi potrzebami, z miejscami dla osób na wózkach oraz wejściem dostępnym dla osób na wózkach. Posiada również bezpłatny parking dla osób na wózkach, co sprawia, że jest to miejsce dostępne dla każdego.

W menu można znaleźć dania wegańskie, wegetariańskie, obiady, kolacje, desery oraz małe porcje. Casa di Paolo jest idealnym miejscem na spotkania towarzyskie, romantyczne kolacje czy po prostu na relaksujący posiłek.

Ta firma cieszy się dobrą opinią wśród klientów, z średnią oceną 4.8/5 na Google My Business, co potwierdza wysoką jakość usług świadczonych przez Casa di Paolo.

Jeśli szukasz przytulnego miejsca z swobodną atmosferą, gdzie można zjeść pyszne dania włoskie, Casa di Paolo jest idealnym wyborem. Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej i zarezerwowania stolika już dziś

Recenzje dla Casa di Paolo

Casa di Paolo - Reda
Dariusz G
5/5

Żeby ściągać ludzi po pizzę na peryferia Redy i to w zasadzie tylko po to, aby ją odebrali i zjedli gdzie indziej, gdyż lokal jedzenia na miejscu niemal nie przewiduje - to trzeba mieć dar przekonywania. Popularność miejsca w końcu i nas tu zaciągnęła. Zamówiliśmy, poczekaliśmy pół godzinki, potem do auta, kilka kawałków wchłonęliśmy na świeżo i gorąco, po czym pędem do domu aby konsumpcję zakończyć. A jaki werdykt?
Nie jest to co prawda najlepsza pizza w Polsce, nie zmienia to jednak faktu, iż jest bardzo dobra i wpisuje się złotymi zgłoskami w trend serwowania porządnej, klasycznej włoskiej pizzy, która obok wersji neapolitańskiej jest najlepszym, co przyszło ze swoistą rewolucją pizzową w naszym kraju.
Kompozycje są dość klasyczne i raczej nie odbiegają zanadto od tego, co proponuje konkurencja, natomiast jakość składników jest bardzo wysoka, a salami piccante i nduja są najlepszymi, jakie dotąd jadłem na włoskim placku. Wszystkie trzy pozycje - umbria, carbonara i nduja bardzo nam smakowały i z trudem opanowaliśmy łakomstwo. Tym samym miejsce to na pewno raz na jakiś czas nawiedzać będziemy. A tłumek kłębiący się na spokojnej uliczce, przy której lokal się znajduje, świadczy o tym, że chyba niedługo fundusze pozwolą na otwarcie pizzerii w pełnym wymiarze.

Casa di Paolo - Reda
Hir3987
4/5

Pizza dobra ciasto rewelacja. Jednak Wujku Paolo diavola powinna mieć choć nutę ostrości. Moja była dobra dobrze wypieczona ale łagodna a mimo tego że nie ma sali nie dostajemy serwetek itd składników mniej niż np w Sempre pizzeria, którą też bardzo cenię. Nie zrozum mnie źle jestem zadowolony i chętnie tutaj wrócę a przyjechałem 600km aby poznać twoją pizzerię. Zamówiłem i czekam przy bramie pizza czeka ale mógł ktoś dać znać byłem 2 metry dalej. Zwrócę uwagę na coś jeszcze ale tylko w bezpośredniej korespondencji czy rozmowie. I tak wrócę tutaj jeszcze raz lub będę tam gdzie będzie kolejna twoja pizzeria. Brakuje detali dosłownie a będzie ideał. A co najważniejsze pizza nie ciąży na żołądku czuje się najedzony ale nie przepełniony a o taką pizzę bardzo ciężko.

Casa di Paolo - Reda
wiktor wyderski
3/5

Wujek!! Gdzie ta pizza z tiktoka? Składniki spoko w smaku niby też ale jest ale. Ciasto to guma i chyba zakalec jak na foto. Szkoda że to nie ta pizza która widzialem w szortach. Chciałem zjeść coś pysznego ale niestety zawiodłem ? wielka szkoda bo oceniasz inne pizze ale u Ciebie nie jest fajnie

Casa di Paolo - Reda
Piotr Grochowski
2/5

Jakieś 4 miesiące temu zacząłem zamawiać z tego miejsca i wtedy byłoby 5 gwiazdek... W ciągu tego czasu jakość cały czas się pogarszała, coś TikTok i YT zabierają za dużo czasu i nie starcza na kontrolę jakości. O ile składniki nadal na bardzo wysokim poziomie to już wykonanie jest bardzo słabe. Ostatnie zamówienie to już było całkowite rozczarowanie, obydwie pizze poprzypalane (nie jak Neapoli, a jak pólki z ogniska), dodatkowo ciasto gumowe (być może długo czekała na dostawę, ale właśnie to rozwiązałaby kontrola jakości). Zamówiłem z innej lokalnej pizzerii i nie dość że wyszło dwa razy taniej to jeszcze ciasto było bardziej w stylu Neapoli niż tu. Dodatkowo jeszcze bardzo często nie ma możliwości zamówienia np wchodzę na stronę o 12 i jeszcze działa, a o 13 już nie działa i jest podany numer telefonu którego nikt nie odbiera przez pół godziny. Z chęcią zmienię moja ocenę i opinie jeśli następne zamówienia wrócą jakością do tego co było parę miesięcy temu.

Casa di Paolo - Reda
Żółwik
5/5

Miejsce zdecydowanie warte odwiedzenia. Możliwe, że była to najlepsza pizza, jaką jadłem. Mimo popularności w internecie, miejsce zachowuje standardy jakości, co często bywa trudne. Bardzo miła obsługa, szczególnie Wujo - ludzie z którymi można swobodnie porozmawiać. Lokal jest mały, ale dzięki temu ma swój oryginalny klimat. Naprawdę warto się tu zatrzymać.

Casa di Paolo - Reda
Bart
1/5

Żadna rewelacja nie warta tej ceny. Obsługa bardzo miła i Pan pizzerman, ale 40 zł za naprawdę średnią pizzę to przesada . Żaden szał naprawdę. Jak byłem kiedyś za pierwszym razem i jadłem ostatnią pozycję byłem zadowolony taka pizza na śmietanie. Ale ta carbonare ? Mam nadzieję że szef nie zacznie odcinać kuponów , ale naprawdę się bardzo zawiodłem serio.

Casa di Paolo - Reda
W tę I z powrotem
5/5

Przejechałem ponad 600 km i nie żałuję. Lokal niepozorny, na plus jak dla mnie szybka, konkretna i miła obsługa. Nie jest to lokal w którym się rozsiądziesz i będziesz czekać na obsługę i jedzenie, raczej w stylu zamów, poczekaj i zjedz na papierowym talerzyku przy drewnianym stoliku? lub z kartonu w domu. Można powiedzieć jedno: składniki i ogólny smak broni wszystko. Na wielką uwagę zasługuje pizza Paolo z serkiem mascarpone.

Casa di Paolo - Reda
Miłosz Dąbrowski
4/5

Zachwytom tu i ówdzie co niemiara, a tak naprawdę są w Trójmieście lepsze pizzerie.

Po pierwsze i najważniejsze to.. ciasto jest gumowe. Nie wiem czy tak miało być, ale dla mnie lepiej jak ciasto jest chrupiące, a nie do żucia. Zakładam jednak, iż jest to efekt zaparowania w kartonie i dodatkowo w thermoboxie. Najlepiej smakuje „z pieca na talerz”, tutaj jednak nie można tego doświadczyć.

Co do dodatków to raczej pierwsza liga i nie ma się do czego przyczepić, wszystko smakuje rewelacyjnie.

Chyba wszyscy czekają na lokal z prawdziwego zdarzenia, otoczka tiktokowo-youtubowa zrobiła już swoje w kwestii marketingu.

Go up